PostNL Zwolle

Dia-lock® stenen
Juist Dia-lock stenen zijn bij uitstek geschikt voor machinaal straten. Door de hoge legcapaciteit kunnen grote hoeveelheden per dag volledig machinaal worden gelegd. Het unieke van Dia-lock stenen is dat niet handmatig hoeft te worden bijgelegd. Dit bespaart een man en door de beschikbaarheid van kantstenen en begin- en eindstenen is er nauwelijks knipwerk. Met Dia-lock stenen wordt de fysieke belasting van stratenmakers tot een minimum beperkt.
 
Dia-lock stenen, grijpen muurvast in elkaar en zorgen voor een sterk samenhangend geheel. De afstandhouders zorgen automatisch voor de juiste voegbreedte. Het kleurenprogramma en het speelse voegenpatroon, met zelfs de mogelijkheid van een schijnvoeg, maken de Dia-lock steen zeer geschikt als ”elegante” bestrating voor zware industriële toepassingen. Dia-lock stenen worden in diktes van 8 en 10 cm standaard geleverd in pakketten voor machinaal straten.
 
Machinaal straten
Het machinaal straten wordt uitgevoerd door Kollen BV uit Oene. Uitvoerder Leon Doornewaard had al veel gehoord over de Dia-lock stenen, maar er zelf nog geen ervaring mee opgedaan. Met name de snelheid van leggen met een man minder sprak hem aan. Dit bleek ook in de praktijk het geval. “De Dia-lock stenen leggen we snel met een mooi en strak resultaat” aldus Leon Doornewaard. “Door de schijnvoeg wordt een 6-kantig speels uiterlijk verkregen, waardoor een fraai en geheel ander aanzicht ontstaat in vergelijking tot betonklinkers of H-profielstenen”
 
Duurzaamheid
Post NL heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en daar sluiten Dia-lock stenen naadloos op aan. De Dia-lock stenen hebben het Dubokeur voor industrieterreinen. Zij behoren daarmee tot de meest milieuvriendelijke en duurzame bestratingsmaterialen.