Over Ons

Onze geschiedenis

Diamant Beton BV is sinds 1956 één van de eerste fabrikanten van betonnen straatstenen in Europa.

In 1992 is BV Betonmaatschappij Diamant opgericht waar 2 productiehallen in bedrijf waren. Deze Betonmaatschappij is in december 2000 toegevoegd als werkmaatsdchappij van AGAR Holding BV. Na de overname is de naam gewijzigd in Diamant Beton BV.

Vanaf 2015 is één productielijn gemoderniseerd en een stenenpers in gebruik genomen. Door deze vernieuwing en modernisering kunnen wij met deze lijn onze klanten ruimschoots voorzien van onze producten.

De jarenlange ervaring en opgedane kennis staan borg voor goed vakmanschap en resulteren in een hoge kwaliteit en een goede naam. Dit verleden heeft voor u de weg geplaveid naar het heden en onze gezamenlijke toekomst.

Bedrijfsvideo

Bekijk onze bedrijfsvideo en zie onze moderne productie lijn in Hardenberg.

Locatie

Onze fabriek is gelegen aan het kanaal en naast ons zusterbedrijf Betoncentrale Diamant BV.

Het hoofdkantoor is in Hengelo gevestigd.

H klinkers - Diamant Beton

Logistiek

De logistiek van Diamant Beton is gericht op levering door heel Nederland. Het vervoer van de producten kan naar wens van de klant door ons geschieden of door de klant worden verzorgd.

Diamant Beton houdt voor de standaard producten een ruime voorraad aan, zodat voldoende uitgeharde producten kunnen worden uitgeleverd. 

Wij hanteren het “one-stop shopping” principe: kantstenen, begin-/ eindstenen, halve stenen, opsluitbanden e.d. kunnen gelijk worden meegeleverd.

diamant beton overzicht centrale fabriek

Aanvoer grondstoffen

Onze hoogwaardige grondstoffen worden ook aangeleverd via het water. Onze ligging aan het kanaal is daar uitermate geschikt voor. Dit transport word geïnitieerd door ons zusterbedrijf Zandmaatschappij Twenthe BV.

Logo AGAR Holding BV

AGAR Holding BV

Diamant Beton BV is onderdeel van AGAR Holding BV.

Dit familiebedrijf is in de jaren 50 opgericht toen beton opkwam in Nederland. AGAR Holding BV bestaat uit 11 werkmaatschappijen die samen een compleet pakket van producten en diensten leveren op het gebied van betonmortel, droge mortel, betonwaren, cement, zand en grind.

Meer weten over AGAR Holding BV?